Bloog Wirtualna Polska
Są 1 106 633 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
Kategorie

Zdjęcia w galeriach.


Tekst piosenki z Amores de Mercado !!!

piątek, 06 lipca 2007 18:08



Tytuł:
Amores de Mercado (Miłość z rynku)
Wykonawca:
Alexa Hernandez
Tekst po hiszpańsku:

Me enamore de ti, el día que te vi en el mercado,
Eras el hombre que soñé tener por siempre a mi lado,
Voy a comprar tu amor para que nada pueda separarnos,
El verdadero amor y corazón solo yo a ti te entregado.

Amores de mercado eres tu (coro: amor de mercado eres tu),
Quien se robo mi vida fuiste tu (coro: quien se robo mi vida eres tu),
Enfrentare aquí a tu lado y te daré todo mi amor,
Y te daré todo mi cuerpo y corazón .

Amores de mercado eres tu (coro: amor de mercado eres tu),
Quien se robo mi vida fuiste tu (coro: quien se robo mi vida eres tu),
Enamorado toda mi vida corazón.

Tekst po polsku:  


Zakochałam się w Tobie, w dniu w którym zobaczyłam Cie na rynku
Jesteś mężczyzną, o którym marzyłam by mieć go zawsze przy swoim boku Pójdę kupić twoją miłość, żeby nikt nie mógł nas rozdzielić
Prawdziwą miłość i serce tylko ja Ci przynoszę.

Miłością z rynku jesteś ty
Tym kto ukradł mi życie byłeś ty
Stanę tu u twojego boku i dam ci całą moją miłość
i dam ci całe moje ciało i serce

Miłością z rynku jestes ty
tym kto ukradł mi życie byłeś ty
zakochana całym sercem

Podziel się
oceń
0
0

komentarze (1) | dodaj komentarz

Streszczenia z Prawa Pożądania !!! (98-104/143)

niedziela, 01 lipca 2007 11:00
Odcinek 98

Andres i Angela wracają do domu obładowani zakupami dla dziecka. Andres przyznaje się Isabel ile razy próbował ją zabić. Domownicy znajdują pobitą Isabel. Rebeca nie zgadza się, by zawiadomić o tym policję. Dochodzi do konfrontacji Salvadora z Andresem. Lekarz postanawia zabrać Isabel do szpitala. Andres decyduje się osobiście zabić Salvadora. Salvador udowadnia Koronie, że jest wcieleniem Pedro Jose Donoso. Antonio i Simon, zawiadomieni przez ochronię o strzałach w magazynie, postanawiają jechać do fabryki.


Odcinek 99

Andres wraca do domu. Zachowuje się dziwnie. Płacze i śmieje się jednocześnie. Nie chce, żeby go ktoś dotykał i wciąż powtarza, że Pedro Donoso wrócił. Znaleziono przy nim broń.. Wezwany doktor Duarte dostrzega podobieństwo między stanem Andresa, a dawnymi dolegliwościami Antonia, ale Andres nie pozwala się zbadać i wyrzuca lekarza z pokoju. Isabel wraca do domu. Odwiedza męża i nie jestem pewna, czy naprawdę oszalał, czy tylko udaje, aby uniknąć odpowiedzialności. Wszyscy oczekują, że Isabel zdecyduje o natychmiastowym przewiezieniu Andresa do szpitala, ale ona zwleka. Do rezydencji przyjeżdża Inirida. Chce się zobaczyć z Andresem, zaniepokojona jego przedłużającym się milczeniem. Wybucha awantura. Salvador spotyka się w lesie z Valerią. Namawia ją do ślubu po kryjomu, ale Valeria się nie zgadza. Nie chce niczego ukrywać przed Isabel. Jest pewna, że Isabel zaakceptuje jej związek z Salvadorem. Isabel rozmawia z Antoniem na temat jego dawnej choroby. Antonio twierdzi, że nic nie pamięta. Mimo to namawia Isabel do jak najszybszego oddania Andresa pod opiekę specjalistów. Na pytania Isabel o powody wskazuje tylko, że on wyzdrowiał bez pomocy lekarzy, ponieważ nie dręczyły go wyrzuty sumienia. Natomiast Andres znajduje się w zupełnie inne sytuacji. Isabel liczy na pomoc Salvadora. Natomiast Salvador chce z nią zerwać. Tłumaczy jej, że teraz najbardziej jest potrzebna mężowi. Isabel postanawia uwolnić się od Andresa.


Odcinek 100

Simon dostrzega wzburzenie Valerii. Usiłuje porozmawiać z nią na temat swoich uczuć. Walter wciąż jest przekonany, że Andres nie zwariował, tylko przeżywa załamanie nerwowe. Wieczorem znowu z gabinetu dobiegają dźwięki fortepianu. Walter na próżno próbuje uspokoić Andresa. Andres rzuca się na niego i chce go udusić. Nie udaje mu się to i wybiega. Okazuje się, że drzwi do gabinetu są otwarte. Tam czeka już na niego Salvador. Zaczyna się bójka. Andres próbuje udusić Salvadora, a później ugodzić nożem. Salvador się broni. Pod drzwi gabinetu zbiegają mieszkańcy rezydencji. Drzwi są zamknięte. Ze środka dobiegają hałasy i krzyki Andresa. Angela biegnie po klucz, ale nie może nim otworzyć drzwi. Kiedy wreszcie się to udaje, znajdują w środku leżącego, zakrwawionego i pobitego Andresa. Nie wiedzą, jak to się stało, ponieważ znajdował się sam w zamkniętym pomieszczeniu. Doktor Duarte namawia Isabel, aby zawiozła męża do kliniki psychiatrycznej. Isabel nie zgadza się na to. Tłumaczy później Valerii, że gdyby to zrobiła, już do końca życia nie uwolniłaby się od Andresa. Valeria spotyka się z Salvadorem. Salvador namawia ją do podjęcia decyzji o wyjściu za mąż za niego i opuszczeniu Isabel. Valeria jest pełna wątpliwości. Umawia się z Salvadorem na następny dzień w tym samym miejscu. Wówczas ma mu przekazać swoją decyzję. Isabel wynajmuje dom na wsi i tam zamierza wywieźć Andresa.


Odcinek 101

Isabel, Valeria i Andres znajdują się w domu na wsi. Salvador szuka adresu tego domu. Rebeca obiecuje podać mu go, jeśli się z nią umówi. Rebeca jest zazdrosna o Isabel i Valerię. Spotyka się z Salvadorem w restauracji. Mężczyzna ją obraża, mówi, że jest stara i wmawia sobie miłość do niego. Isabel zabiera Andresa na spacer i przejażdżkę łodzią, chociaż mężczyzna źle się czuje i jest odurzony lekarstwami. Salvador martwi się, że Valerię może spotkać coś złego na odludziu.


Odcinek 102

Isabel zabiera Andresa na przejażdżkę łodzią po jeziorze. Andres wciąż mówi o starym Donoso, który wrócił, żeby się zemścić. Pyta Isabel, czy wiedziała, że Salvador to Donoso. Ona uważa go za szaleńca. Dochodzi do szarpaniny. Andres twierdzi, że musi ją zabić, bo nie pozwoli, żeby była z innym. Isabel z nim walczy i dochodzi do tragedii. Valeria niepokoi się, że tak długo nie wracają. Postanawia ich szukać. Isabel wraca sama. Twierdzi, że nie wie, co się stało z Andresem. Jest przerażona. Simon postanawia na własną rękę poszukać adresu domu na wsi. Wchodzi do sypialni Isabel i zastaje go tam Rebeca. Po awanturze daje Simonowi kalendarzyk Isabel z adresami. Znajdują adres domu i postanawiają tam pojechać.


Odcinek 103

Valeria namawia Isabel, by powiedziała prawdę o tym co stało się na jeziorze. Isabel wysyła Gonzalo, by odnalazł jej męża. Pracownik znajduje martwego Koronę na brzegu jeziora. Idzie z nim Valeria, by upewnić się, że chodzi o Andresa. Abigail obserwuje, jak Rebeka ze złością depcze strój Salvadora. Isabel początkowo nie chce się zgodzić, by Valeria zawiadomiła policję o śmierci Andresa. Najpierw przedstawia jej wersję wydarzeń, której obie mają się trzymać podczas przesłuchania. Rebeca odkrywa, że Cantalicia nie wróciła do wioski, tylko nadal mieszka u Felipe Madero. Simon i Salvador docierają do posiadłości, gdzie przebywa Isabel z Valerią. Salvador uzmysławia sobie, że to Isabel zabiła Andresa. Isabel pomaga przerażonej Valerii podczas przesłuchania. Salvador przywozi do domu Isabel i Valerię, jednocześnie informuje domowników o samobójstwie Andresa.


Odcinek 104

Gaitana namawia Salvadora, by wycofał się z realizacji swojego planu, bo ukarał wszystkich, którzy na to zasłużyli. Jednak Salvador liczy, że odnajdzie radość i szczęście u boku Valerii. Walter wypytuje przestraszoną Valerię o okoliczności śmierci Andresa. Z pomocą przychodzi jej Isabel. Simonowi udaje się namówić Valerię, by zeszła na kolację. Salvador odwiedza Isabel w rezydencji. Rebeka ma pretensje do siostrzenicy, że nie opłakuje męża jak należy. Angela i Simon namawiają Valerię, by wróciła do lekcji gry na fortepianie, dzięki czemu będzie miała jakieś zajęcie. Isabel opowiada Salvadorowi o okolicznościach śmierci Andresa. Na pogrzebie Andresa zjawia się Inirida, dawna kochanka Korony i zarzuca Isabel, że z pomocą kochanka zabiła męża. Walter jest przekonany, że wspólnikiem Isabel jest Salvador. O swoich podejrzeniach opowiada Rebece.


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (4) | dodaj komentarz

Te Voy a Enseńar a Querer, czyli Nauczę cię kochać !!!

sobota, 30 czerwca 2007 18:17

                                         



Produckja: Kolumbia, USA
Gatunek: Melodramat
Aktorzy(najważniejsze postacie):
* Danna Garcia jako Diana Rivera

* Miguel Varoni jako Alejandro Mendez
* Michel Brown jako Pablo Mendez
Opis telenoweli:
Alejandro Mendez miał wszystko. Żonę , która go uwielbiała, przystojnego syna i kwitnące ranczo na którym prowadził walki byków. Miał idealne życie, aż do dnia, w którym tajemnicza kobieta wtargnęła do jego życia. Zaczęła spiskować i niszczyć jego świat. Nagle umiera jego żona i musi on zaakceptować fakt, że miłość jego życia odeszła na zawsze. Ale to był dopiero początek koszmaru Alejandra. Wpada on w głęboka depresje i traci ochotę, aby dalej żyć .Nagle pojawia się światełko w tunelu...Diana weterynarz pracujący na jego ranczu. Staje się ona jego ocaleniem. I daje mu siłę, aby powrócić do życia. Kiedy wydawało się, że jego życie wraca do normy.....Przekleństwo powróciło, aby zabrać mu wszystko co zostało mu do kochania. Jedyny syn Alejandra, Pablo dostał obsesji na punkcie Diany. Jednak ona juz zakochała się w Alejandrze. Kiedy Pablo dowiedział się o tym, poczuł się zdradzony. I postanowił ukarać ich oboje, za jego ból...
Zdjęcia:








Podziel się
oceń
0
0

komentarze (12) | dodaj komentarz

Rozstrzygnięcie 1 etapu i zakończenie konkursu !!!

sobota, 30 czerwca 2007 17:50



Ze względu na małą liczbę uczestników w konkursie wiedzy o telenowelach postanowiłam zakończyć konkurs. Wszystkich siedmiu uczestników za udział wynagrodze 60 komentarzykami. Przyznam szczerze, że zraziłam się do robienia konkursów i jeśli w następnym (jak zrobię wogóle) będzie tak mało osób to już nie liczcie, że kiedykolwiek zrobię jakiś choćby mini konkurs. Komcie postaram się jak najszybciej wam dać. Na koniec daję poprawne odpowiedzi z pierwszego etapu , no i zarazem ostatniego ;(



Poprawne odpowiedzi (1 etap):

1.A
2.C
3.B
4.B
5.D
6.C
7.D
8.A
9.C
10.D
11.A
12.B
13.B
14.B
15.A


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (4) | dodaj komentarz

Konkurs - dużo nagród !!!

niedziela, 24 czerwca 2007 13:16


Ogłaszam konkus na najlepszego znawcę telenowel !!!

Konkurs składa się z 3 etapów:

* 1 etap -
Składa się z 15 pytań zamkniętych. Pytania dotyczą telenoweli, które są obecnie emitowane.
* 2 etap - Składa się z 25 pytań zamkniętych. Pytania dotyczą telenoweli, które były już emitowane. Oprócz pytań do nazwisk aktorów trzeba dopasować odpowiednie zdjęcie.
* 3 etap - Składa się z 15 pytań otwartych. Pytania dotyczą telenoweli obecnie emitowanych jak i również już wyemitowanych.
Nagrody:

* 1 miejsce -
150 komci + dodanie do linków + atrakcyjny dyplom + 15 gifków z różnych telci + 10 atrakcyjnych tapet
* 2 miejsce - 100 komci + dodanie do linków + 15 gifków z różnych telci
* 3 miejsce - 75 komci + dodanie do linków + 10 atrakcyjnych tapet
Nagrody specjalne:

* Dla osób biorących udział - 20 komci
* Dla najładniejszego bloga pod względem grafiki - 40 komci
* Dla najciekawszego bloga pod względem treści - 50 komci
* Dla bloga początkującego - 30 komci

Termin konkursu:

* 1 etap -
24.06- 30.06
* 2 etap - 01.07- 07.07
* 3 etap - 07.07-14.07

Odpowiedzi:

Wszystkie odpowiedzi przesyłamy na mojego meila: anetka_anna@autograf.pl. Nie uznaję odpowiedzi udzielonych w komciach. Możecie w nich zostawiać tylko pytania dotyczące konkursu. Przykłady odpowiedzi:
* 1 etap - np. 1- B
* 2 etap -
np. 1 - C , pod zdjęciami piszemy imię i nazwisko
* 3 etap -
np. 1. Thalia zagrała w telenoweli Marimar



1 ETAP !!!

1. Jak naparwdę nazywa się Angela Donoso z Prawa Pożądania ?
a) Vanessa Villela
b) Gabriela Spanic
c) Celeste Cid
d) Gloria Estefan

2. Telenowela Wieczny płomień miłości jest emitowana przez:
a) TVN
b) Zone Romantica
c) Puls
d) Polsat

3. Natalia Oreiro występuje w ...
a) Kobiecie z lustra
b) Jesteś moim życiem
c) Gorzkiej Zemście
d) Biance - drodze do szczęścia


4. Z Paolą Rey możemy spotkać się w ...
a) Gitanas
b) Amores de mercado
c) El cuerpo del deso
d) Sos mi vida

5. Ile odcinków ma Prawo Pożądania:
a) 149
b) 105
c) 188
d)143


6. Która z Romek jest córką Rafaela Domingeza ?
a) Maria Magdalena
b) Maria Salome
c) Maria Sashenka
d) Milenka


7. Od 25 czerwca 2007 roku Prawo Pożądania będzie emitowane od godziny:
a) 15:00
b) 15:15
c) 16:00
d) Żadne z powyższych


8. Kobieta w lustrze jest emitowana od:
a) 2 stycznia 2007
b) 7 stycznia 2007
c) 5 stycznia 2007
d) 1 stycznia 2007


9. "Gitanas" w języku hiszpańskim znaczy:
a) Miłość
b) Płomień
c) Romowie
d) Tabor


10. Piosenke El cuerpo del deso śpiewa:
a) Darina
b) Thalia
c) Emanuel Ortega
d) Lorena Rojas


11. Jak nazywa się tytułowa piosenka z Jesteś moim życiem ?
a) Corazon valiente
b) Sos mi vida
c) Tu venero
d) Monita


12. Czy stacja Polsat nadaje telenowele pt. Sekrety Laury ?
a) Nie
b) Tak
c) Nadawała kiedyś
d) Są założenia aby ją wpuścić


13. Pasion de gavilanes to telenowela o :
a) Kobiecie, która za dnia jest piękna zaś w nocy szkaradna
b) 3 siostrach i 3 braciach i ich wielkiej miłości
c) Pedro Jose Donoso, który powrócił w ciele innego człowieka
d) Cyganach, którzy mają swój obóz w Malaribo


14. Eric Elias występuje w :
a) Gitanas i Kobiecie w lustrze
b) Prawie pożądania i Gitanas
c) Jesteś moim życiem
d) Gorzkiej Zemście i Biance - dordze do szczęścia

15. Sos mi vida to telenowela z:
a) Argentyny
b) Meksyku
c) Kolumbii
d) Peru


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (26) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


wtorek, 22 lipca 2014

Licznik odwiedzin:  414 355  

Kalendarz

« lipiec »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Głosuj na bloog

Średnia ocen: 4.2
Oddano głosów: 602

Wróć do głosowania

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Ulubione strony

Filmiki o Luci i Diego z Amores de Mercado

Filmiki ze ślubów z telenowel

Ostatni odcinek Wiecznego płomienia miłości

Piosenki z telenowel

Początek telenowel

Polskie odcinki Gorzkiej Zemsty

Polskie odcinki Grzesznicy

Polskie odcinki Miłości na sprzedaż

Puzzle z Grzesznicy

Teledyski do piosenek z telenowel

O moim bloogu

Blog poświęcony jest telenowelą, które były, są lub będą emitowane w Polsce. Poza tym można obejrzeć tutaj fajne fotki czy gify. Serdecznie zapraszam tu osoby, które będą miały co poczytać i zostawią ...

więcej...

Blog poświęcony jest telenowelą, które były, są lub będą emitowane w Polsce. Poza tym można obejrzeć tutaj fajne fotki czy gify. Serdecznie zapraszam tu osoby, które będą miały co poczytać i zostawią jakąś fajną komcie :* schowaj...

schowaj...

O mnie

Nazywam się Aneta. Interesuje się sportem i telenowelami. Lubię czytać ciekawe książki oraz malować. Jeżeli to Ci nie wystarcza napisz na meila: anetka_19928@wp.pl

Statystyki

Odwiedziny: 414355
Wpisy
  • liczba: 45
  • komentarze: 2993
Galerie
  • liczba zdjęć: 15
  • komentarze: 30
Bloog istnieje od: 2601 dni

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl